4/21/2009
Kipferl
Zutaten:
50 dkg Mehl
1 Ei
2,3 dl Milch
5 dkg Butter
1,5 Klöffel Salz
1,5 Klöffel Zucker
1 Pack. Trockenhefe
A hozzávalókat kenyérsütőbe tesszük, megvárjuk, míg kidolgozza és megkeleszti a tésztát (15 perc dagasztó program, majd 20 perc kelesztés), majd lisztes deszkán 2 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk. 6 cikkre vágjuk háromszög vagy négyzet alakban, szorosan feltekerjük, még 25 percig hagyjuk kelni, vizezett tojássárgával vagy tejjel megkenjük a tetejét, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben, alacsonyabb rács magasságban 20 percig sütjük. Természetesen dagaszthatunk hagyományosan kézzel, ha nincs kenyérsütőnk/dagasztógépünk.
Wie die Form Kipferl bekommen:ein Aufnahme. En schönes dickes Danke Schön dafür!:
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen