4/21/2009

Kipferl


Zutaten:
50 dkg Mehl

1 Ei

2,3 dl Milch

5 dkg Butter

1,5 Klöffel Salz

1,5 Klöffel Zucker

1 Pack. Trockenhefe


A hozzávalókat kenyérsütőbe tesszük, megvárjuk, míg kidolgozza és megkeleszti a tésztát (15 perc dagasztó program, majd 20 perc kelesztés), majd lisztes deszkán 2 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk. 6 cikkre vágjuk háromszög vagy négyzet alakban, szorosan feltekerjük, még 25 percig hagyjuk kelni, vizezett tojássárgával vagy tejjel megkenjük a tetejét, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben, alacsonyabb rács magasságban 20 percig sütjük. Természetesen dagaszthatunk hagyományosan kézzel, ha nincs kenyérsütőnk/dagasztógépünk.
Wie die Form Kipferl bekommen:ein Aufnahme. En schönes dickes Danke Schön dafür!:


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen