50 dkg liszt
12,5 dkg margarin
12,5 dkg sertészsír
1 tojás
250 g tejföl
1 csomag élesztőpor
fél csomag sütőpor
só, reszelt sajt
vegeta
A recepetet Valerietől kaptam, a lányok óvónénijétől (köszönöm szépen), aki elmondása szerint ez egy bakonyi recept :-) Ebből a tésztából nemcsak pogácsát süthetünk, hanem perecet, rudat.
Az alapanyagokat összedolgozzuk, pihentetjük a tésztát, ha van időnk, majd kinyújtjuk legalább egy ujjnyira, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk vegetával és reszelt sajttal. 200 fokon kb. 10-15 percig sütjük. Valerie rendes élesztővel ajánlotta és a reszelt sajt egy részét a tésztába is beledolgozta.
Az alapanyagokat összedolgozzuk, pihentetjük a tésztát, ha van időnk, majd kinyújtjuk legalább egy ujjnyira, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk vegetával és reszelt sajttal. 200 fokon kb. 10-15 percig sütjük. Valerie rendes élesztővel ajánlotta és a reszelt sajt egy részét a tésztába is beledolgozta.
Élesztőporból mennyi? Az lemaradt.
AntwortenLöschenElnézést, elfelejtettem írni a mértéket: 1 csomag élesztőpor.
AntwortenLöschenÁltalában kenyérsütőgépben dagasztom meg a tésztákat, ezért használtam az élesztőport. Az eredeti recept szerint hagyományos élesztőt (3 dkg) langyos tejben futtatunk fel, majd így kerül a tésztába. Jó étvágyat!:-)